»
Woning

Voordelen van een Zonnepanelen-installatie

Published by:

zonnepanelen

Het aanschaffen en installeren van een zonnepanelen-installatie is naast investeren in het milieu en het omlaag brengen van je maandelijkse lasten ook een investering in je huis! En in tegenstelling tot wat veel mensen denken hoef je niet nog 20 jaar in hetzelfde huis te wonen om van de investering te kunnen genieten, het is namelijk ook erg goed voor de waarde van je huis.

Energie label

Vanaf 2014 krijgt elk huis in Nederland per wet een energielabel mee. Dit label geeft aan hoe energiezuinig je woning precies is en is bedoeld om mensen bewuster na te laten denken over hun lage kosten door zonnepaneelenergieverbruik. Het beste label wat een huis kan krijgen is een A-label, G-label is daarentegen het slechtste label wat je huis mee kan krijgen.

Heb je goede isolatie, HR++ ramen, HR cv-ketel en zonnepanelen op je dak liggen? Dan kom je zeker in aanmerking voor het A-label. Wat dit label dan precies over je huis zegt is dat het energiezuinig is en dat is voor de maandelijkse lasten natuurlijk erg aantrekkelijk! Daarnaast is het natuurlijk ook een pluspunt als je het huis gaat verkopen, lagere maandelijkse lasten is natuurlijk erg fijn en je huis wordt een aantrekkelijke optie op de huizenmarkt.

 

 

Lagere energiekosten

Naast het feit dat zonnepanelen goed zijn voor de prijs van je huis is het ook erg aantrekkelijk voor je energierekening. Omdat je zelf energie opwekt en deze ook zelf gebruikt neem je minder energie af van je leverancier. Dit resulteert in een lagere energierekening en dus lagere maandelijkse kosten! Het is hierbij wel zaak dat je goed kijkt naar de investeringskosten en hoeveel dit je maandelijks op gaat leveren. Door deze twee cijfers gelijk te stellen aan elkaar weet je binnen hoeveel tijd je de investering hebt terugverdient. Daar bovenop komt nog de vergoeding die je terugkrijgt van je energieleverancier als je meer produceert dan dat je verbruikt hier staat namelijk een terugleververgoeding op.

Woning

Zelf stickers maken!

Published by:

Naamsticker koen

Met stickers kun je werkelijk alle kanten op. Bijna alles is op te vrolijken met het gebruik van stickers. Het zou dus ook een uitkomst zijn als je deze sticker zelf kan ontwerpen. En gelukkig kan dat ook!

Ontwerp jouw stickers zelf

De toepassingen van stickers zijn eindeloos. Maar zelf stickers maken is natuurlijk helemaal geweldig. Met zelf ontworpen stickers kun je de stickers personaliseren. De toepassingen van de stickersraamsticker zijn eindeloos, er zijn raamstickers die je kunt gebruiken om bijvoorbeeld de naam van jouw bedrijf op de gevel te zetten, of gebruik de stickers om jouw huisnummer bij de voordeur te plakken. De stickers zijn ook te gebruiken om de kamer van jouw kind op te fleuren, plak bijvoorbeeld een leuke afbeelding van zijn of haar superheld op het raam, of plak een leuke tekst als ‘Sweet Dreams’ boven het bed. Ook populair zijn de naamstickers, heet jouw zoontje Koen, wat is er dan leuker om ‘Koen’ op de deur van zijn kamer te plakken. Ben je erg creatief kun je de stickers maken helemaal van het begin, je hebt de stickers dan voor de volle 1000% zelf ontworpen. Heb je iets minder zin, tijd of creativiteit kun je de stickers ook vanuit een basisontwerp maken.

Het aanbrengen van de stickers

Het aanbrengen van de stickers is een klusjes wat netjes moet gebeuren. Als je als bedrijf bijvoorbeeld een logo bij de voordeur plakt is dit wel een soort visitekaartje en voor klanten vaak een eerste indruk van het bedrijf. Allereerst is het belangrijk dat de ondergrond waarop je de stickers plakt, glad, vetvrij en vlak is. Er zijn een aantal hulpmiddelen die het vetvrij maken van het raam een stuk makkelijker maken zoals het AKR-schoonmaakmiddel van het merk Aslan. Als je het folie dat je op de ramen plakt zelf wilt snijden, zijn ook hiervoor speciale mesjes op de markt die speciaal ontwikkeld zijn voor het snijden van stickers. Om eventuele luchtbellen onder de stickers te voorkomen, is het aan te raden gebruik te maken van een zogenoemd rakel.

Uncategorized

Makelaars en hypotheekadviseurs

Published by:

verkocht

Je wilt een nieuw huis kopen en je bent nu op zoek naar een lening om je nieuwe woning te kunnen betalen. Natuurlijk rijst eerst de vraag welke makelaar u in arm neemt, maar daarnaast vraag je je misschien af war je terecht kunt voor het beste hypotheekadvies.

Internet
Op internet kun je heel makkelijk allerlei hypotheekrentes en voorwaarden met elkaar vergelijken. Wanneer je zoekt op hypotheek vergelijken krijg je veel resultaten die je allemaal de laagste rente en de beste hypotheek beloven. Dit is goed te doen wanneer je verstand hebt van hypotheken en heel goed weet wat je wilt en ook wat je niet wilt. Maar als het kopen van een huis nieuw voor je is, is het beter om een afspraak te maken met een hypotheekadviseur.

Hypotheekadviseur
Een hypotheekadviseur neemt jouw situatie en wensen met je door en geeft op basis daarvan een advies over welke hypotheek het beste bij jou past. Een gesprek duurt meestal anderhalf uur en die tijd is ook nodig. Je hebt verschillende soorten adviseurs, één is de onafhankelijke adviseur, hij of zij werkt niet voor één geldverstrekker maar kan bemiddelen in hypotheken bij vele geldverstrekkers. De andere is de adviseur die werkt voor één geldverstrekker, hij of zij verkoopt alleen de hypotheken van die bewuste geldverstrekker. Een voorbeeld hiervan is een bank zoals de ABN AMRO, SNS bank, Rabobank of ING. Veel adviseurs berekenen een tarief voor dit adviesgesprek.

Rechtstreeks bij de geldverstrekker
Met internet is het tegenwoordig ook mogelijk om zonder tussenkomst van een vergelijkingssite of adviseur een hypotheek af te sluiten. Je bespaart hiermee bemiddelingskosten of de kosten voor een adviesgesprek. Dit is alleen aan te raden wanneer je zelf verstand hebt van hypotheken en zelf goed kan inschatten welke hypotheekvorm het beste bij jouw situatie past.

Woning

Kranen en afsluiters

Published by:

kraan

Heel veel consumenten vinden het moeilijk om de juiste kranen te vinden. Tijdens een grote verbouwing kan het zijn dat je door al die kranen in de winkel in de war raakt welke kraan het beste voor je is. Er bestaan natuurlijk verschillende soorten kranen in heel veel soorten variaties. Het assortiment is onbeperkt en voor ieder gebruik heb je een passende soort kraan; je hebt badkranen, douchekranen, fonteinkranen, keukenkranen en wastafelkranen.

Wanneer je een kraan wilt monteren vallen er twee soorten kranen te onderscheiden: opbouwkraan; kraan voor de wand en inbouwkraan; kraan achter de wand. Kranen hebben ook functionaliteiten. Zo heb je een eengreepmengkraan, mengkraan en thermostaatkraan. Het ligt helemaal aan jou welke je  wilt kiezen.

Typen kranen

Eengreepmengskraan heeft één handgreep om de watertemperatuur te controleren. Deze type kraan wordt meestal gebruikt voor wastafels en als bidetmengkranen. De temperatuur regel je met een simpele greep naar links of naar rechts. Je hebt tegenwoordig ook eengreepmengkranen die door sensors worden bediend. De sensortechniek maakt het mogelijk om de kraan te bedienen zonder deze aan te raken.

Tweegreepskraan is het meest klassieke kraan. Bijna alle huizen in Nederland hebben een tweegreepskraan. Met tweegreepskraan kan warm en koud water apart worden geregeld. Het nadeel van een tweegreepskraan is dat het waterverbruik hoger is dan bij een eengreepskraan. Dit komt omdat je de temperatuur elke keer opnieuw moet afstemmen tot de gewenste temperatuur, en dat kost gemiddeld meer tijde dan bij een eengreepskraan. Deze type kraan wordt meestal gebruikt voor de wastafels, opbouw en inbouwkranen.

Functies van kranen

Kranen met een hoge uitloop hebben een moderne en stijlvolle uitstraling. Ze zijn erg mooi en ook nog eens praktisch en aangenaam te bedienen. Deze variant van kranen worden meestal bij vrijstaande waskommen gebruikt. Je hebt ook kranen die aan de wand worden gemonteerd. Deze kranen hebben een moderne uitstraling en zijn ruimtebesparend. Thermostaatkranen zijn erg economisch. Bij thermostaatkranen wordt de precieze watertemperatuur bijgehouden en automatisch aangepast. Erg praktisch dus! Zo voorkom je plotselinge temperatuursveranderingen. Erg handig als er bijvoorbeeld op dezelfde moment een andere kraan wordt gebruikt.

Wanneer de warmwaterverzorging van wastafels of spoelbalken via een boiler verloopt heb je een lagedrukraan nodig. Lagedrukkranen beschikken een speciaal derde aansluitslang, die als drukregelaar optreden. Heel veel kranen zijn als lagedrukkranen verkrijgbaar. Je hebt er een met een flexibele spoelkop en met een aansluitventiel.

Alle kranen zijn voorzien van een afsluiter of ventiel. Een afsluiter zorgt ervoor dat water niet lekt. Afsluiters bestaan net als kranen ook uit verschillende variaties.

Meer informatie? http://www.techhandel.nl/

Uncategorized

Hoe voorkom je een legionellabacterie?

Published by:

Legionella

Als je besmet raakt met een legionellabacterie, dan kan dat de veteranenziekte (longontsteking) tot gevolg hebben. Verschijnselen van deze ziekte zijn snel opkomende hoofdpijn, een ziek gevoel, hoge koorts, hoesten, spierpijn, kortademig, verward en vermoeidheid.

Hoe kan je besmet raken met een legionellabacterie?

De veteranenziekte kan je oplopen door inademing van hele kleine besmettelijke druppeltjes water die zich via de lucht verspreiden.

Besmetting kan gebeuren bij het nemen van een douche of een bad.

Een legionellabacterie is niet besmettelijk. De ziekte kan dus niet van mens op mens overgedragen worden.

Veteranenziekte voorkomen

De veteranenziekte is vrij eenvoudig te voorkomen. De legionellabacteriën voelen zich prettig in boilers en ketels, waarin een voorraad water opgeslagen ligt die tussen de 25 en 55 graden Celsius is.

Het is van belang om de temperatuur van je boiler af te stellen op minimaal 60 graden Celsius. Bij deze temperaturen voelen de bacteriën zich niet prettig en kunnen ze zich niet vermenigvuldigen.

Ben je langer dan één week niet thuis geweest? Spoel de kranen dan even (ongeveer een halve minuut) door met heet water. Lang stilstaand water in een waterleiding is namelijk de ideale plek voor legionellabacteriën.

Legionellapreventie en openbare gebouwen

De eigenaar van een openbaar gebouw is verplicht om schoon drinkwater aan te bieden. Er zijn strenge eisen gesteld aan de kwaliteit van het leidingwater.

Eigenaren van collectieve drinkwaterinstallaties zijn verantwoordelijk en ook aansprakelijk voor de geleverde waterkwaliteit. Om een goede kwaliteit te garanderen zijn deze eigenaren volgens de Drinkwaterwet en het Drinkwaterbesluit verplicht om in het bezit te zijn van een legionella beheersplan.

Ben je op zoek naar een betrouwbare partner op het gebied van legionellapreventie? Holland Building Maintenance stelt een risicoanalyse en beheersplan op voor legionellapreventie, voeren de beheermaatregelen uit, controleert jaarlijks de keerkleppen en de boiler, nemen en analyseren watermonsters en desinfecteren de waterleidingen.

Woning

Aluminium ramen voor uw huis?

Published by:

aluminium ramen

In het verleden werden aluminium ramen vaak slechter beoordeeld. Zo zou er bij deze ramen slecht isoleren en veel koude lucht van buiten doorlaten. Tegenwoordig is dit heel anders gesteld met ramen van aluminium. De keuze voor welk materiaal te kiezen is niet makkelijk. Daarom de kenmerken, pluspunten en nadelen van aluminium ramen kort uitgelegd.

Kenmerken van aluminium

– Aluminium weegt licht, maar is een zeer sterk materiaal. Het gaat zeer lang mee.
– Vanwege de slanke structuur kan het ingezet worden voor gebouwen van deze tijd.
– Doordat er een thermische onderbreking in het aluminium zit, die de binnen en de   buitenkant uitelkaar houdt, isoleert het tegenwoordig prima.

Pluspunten

– Aluminium leent zich ervoor om makkelijk te bewerken.
– Het is volop te recyclen, waarbij geen verlies aan kwaliteit optreedt.
– Het is zeer makkelijk schoon te maken. Alleen wat water en een schoonmaakmiddel is al voldoende.
– Door het slankere postuur dan bijvoorbeeld hout of PVC verliezen aluminium ramen minder snel warmte.
– Dit materiaal is te verkrijgen in wel honderden kleuren, zodat het altijd wel is in te passen aan het interieur.

Minpunten

– Echte slechte eigenschappen heeft aluminium eigenlijk niet. Er dient alleen wel gekozen te worden voor een sterk profiel wanneer er drievoudig glas gebruikt gaat worden. Glas is namelijk net zo zwaar als beton om maar wat te noemen. Het profiel kan dan snel gaan vervormen door de kracht van het glas. Ook gelaagd glas kan dit veroorzaken. Gebruik van sterkere scharnieren of meerdere scharnieren kan dit probleem oplossen. Ook de hoeverbinding versterken kan helpen.
– Belangrijk zijn eerder genoemde thermische onderbreking en luchtdichtheid van de profielen. Zeker als het huis goed geisoleerd moet worden.
– Tenslotte kan als nadeel gezien worden dat aluminium niet geschilderd kan worden. Maar omdat het al in zoveel kleuren te verkrijgen is hoeft het ook niet.

Alternatieven

Als het budget om te besteden aan ramen niet aan de hoge kant is kan voor een alternatief voor alumnium gekozen worden. Een zeer geschikte kandidaat is PVC of kunststof ramen. Dit materiaal is zeer slijtvast en gaat dus ook lang mee. De prijs is een stuk lager en PVC is ook makkelijk te onderhouden. Verder heeft PVC ook als eigenschappen dat het goed isoleert en inbraakbestendig is. PVC is net als aluminium in vele kleuren verkrijgbaar. Ook een houtimitatie is op de markt, speciaal voor houten huizen. Al met al een moeilijke keuze dus, waarschijnlijk kan het budget de doorslag geven.

Uncategorized

Welke soorten tuinen zijn er?

Published by:

moderne tuin

Er zijn veel soorten tuinen. Denk bijvoorbeeld aan een siertuin, moestuin, kruidentuin of vijvertuin. Veel mensen vinden een tuin totaal onbelangrijk en zullen dan ook kiezen voor een huis zonder tuin of met een kleine, onderhoudsvrije tuin. Voor andere mensen kan de tuin een hobby zijn en zij willen er dan ook zoveel mogelijk tijd in doorbrengen. Voor mensen die zelf geen tuin hebben, maar er wel van houden bestaat de mogelijkheid om tuinen te bezichtigen of tijd door te brengen in bijvoorbeeld een stadspark.

Welke soorten tuinstijlen zijn er?
Er zijn niet alleen veel soorten tuinen, maar ook veel soorten tuinstijlen, zoals een strakke, moderne tuin, een Engelse tuin, een Japanse tuin of een Botanische tuin. Een Engelse tuin is aangelegd als een natuurlijk landschap. Bij de aanleg van een Japanse tuin is veel gebruik gemaakt van bamboe, Japanse esdoorns en bruggetjes. Ook vind je in een Japanse tuin altijd wel een kenmerkend theehuisje. Een Botanische tuin heeft als doel om ervoor te zorgen dat bepaalde plantensoorten niet uitsterven.

Een stukje geschiedenis over de tuin
Toen vroeger de eerste dorpjes ontstonden, verschenen ook de eerste akkertjes. Om te voorkomen dat de akkers vernield werden en om te voorkomen dat dieren de akkers kaal zouden eten, werd er dichte, vaak stekelige beplanting om de akkers geplaatst. Deze omheining noemde je toen een tuin. Tegenwoordig zien mensen de tuin steeds meer als het verlengde van de huiskamer. Er wordt steeds meer geld uitgegeven aan de inrichting van de tuin. Vaak wordt de tuin door schuttingen omsloten. Ook wordt er steeds vaker een tuinhuisje geplaatst voor het opbergen van diverse spullen.

Tuinen om te bezoeken
In Nederland zijn diverse open tuinen, die een bezoek meer dan waard zijn. Ze variëren van klein tot groot, van particuliere tuinen tot commerciële tuinen en van parken tot buitenplaatsen. Meestal wordt er wel een (kleine) vergoeding gevraagd om de tuin te bezichtigen. In de meeste open tuinen kan je wel een kopje koffie of thee krijgen. Op internet zijn alle open tuinen te vinden, per provincie gerangschikt. Voordat je een bezoek gaat brengen is het handig om alvast even te kijken welke tuin jou het mooist lijkt.

Uncategorized

Prijs van een huis bepalen? Kijk naar het onderhoud

Published by:

Een goed onderhouden woning is goud waard. Bij wijze van spreken dan. Wanneer je een woning bezichtigt waar van alles lekt of kapot is, is je hele indruk van de woning meteen al verpest. Je hebt als bezoeker, als potentiële koper, direct al het beeld van weken of misschien zelfs maanden klussen, eindeloze budgetten, gedoe met aannemers, en ga zo maar door. Vooral als het loodgieterswerk niet in orde is, kan dat tot grote ergernis lijden omdat het vaak aan loodgieters moet worden uitbesteed en niet direct door iedereen zelf gedaan kan worden.

Voor de verkopende partij is het daarom zaak een woning in zo goed mogelijke staat te presenteren. Als de kopers hun droomhuis zien, zijn ze bereid daar doorgaans flink voor te betalen, vooral als het helemaal vrij is van gebreken en ellende. Wanneer er ook maar wat kleine gebreken zijn, is het hele idee van de droomwoning soms weg, waardoor men flink minder kan betalen dan het geval zou zijn als wanneer die gebreken er niet zouden zijn.

Bovendien is onderhoud een vaak onderschatte kostenpost. Het bijhouden van onderhoud valt vaak nog wel mee qua prijs, maar vooral bij achterstallig onderhoud kunnen de kosten al snel uit de pan rijzen. Staar je dus als koper vooral niet blind op de positieve kanten van een woning, maar let vooral op de praktische kant: wat werkt er niet, wat moet er vervangen worden, wat kun je zelf, wat moet je uitbesteden, wat zullen de kosten zijn, kun je eventuele meerkosten opvangen, en ga zo maar door. Zoals je ziet kost het behalve een bak geld, vaak ook een bak zorgen, tijd en gedoe om achterstallig onderhoud weg te werken. Ook dat is een extra reden om goed op de staat van het huis te letten, en te kijken naar het uitgevoerde onderhoud (of de afwezigheid daarvan).

Bovendien loop je bij slecht onderhoud altijd nog de kans op verborgen gebreken. Als de woning slecht is onderhouden kan het altijd zijn dat de fundering ook weg begint te rotten, of dat er ergens een lekkage is of het dak bijna verrot is. Als het huis goed is onderhouden kan dat natuurlijk ook het geval zijn, maar dan is de kans daarop kleiner; de verkopers zouden dat dan immers waarschijnlijk wel moeten weten (en als verkopende partij ben je verplicht dat te melden).

Enkele andere dingen waarbij u expert kunt gebruiken zijn, Waterleidingen aanleggen of zelfs het gehele dakonderhoud.

Woning

Kunstboom

Published by:

kunstboom

Bomen hebben vaak wel wat omkijk nodig wat betreft water geven en snoeien. Maar met kunst bomen hoeft dit niet meer. Kunstbomen zien en voelen zo echt aan dat je eigenlijk niet het verschil ziet met een normale boom.

 

Verschillende kunstbomen

 

Bloeiende kunstbomen: dit zijn kunstbomen die vol met bloemen zitten

Kunst bomen voor buiten: kunstbomen voor buiten worden veel gebruikt bij bedrijft panden bij de ingang. Maar ook kunt u ze gebruiken voor in de tuin. De kunstbomen zijn bestendig tegen regen/vocht en tegen de vorst dus je kan ze in bijna alle omstandig heden buiten laten staan.

Grote kunstbomen: Met de grote kunstbomen kan je goed grote ruimtes opvullen en een goede sfeer creëren. Ze hebben verder geen omkijk nodig.

 

Voordelen van een kunstboom

Het beste voordeel is dat je ze geen water hoeft te geven. Deze bomen zien er zo echt uit dat je haast niet kan onderscheiden van de echt bomen. Met deze kunstbomen kan je ruimtes of buiten de ingang decoreren dit geeft een gezellige sfeer zowel buiten als binnen.

 

Welke boom is het beste geschikt voor mij?

Komt u er niet uit welke boom het best geschikt is voor u of voor uw ruimte? Dan kunt u altijd terecht bij kunstboom specialisten en die kunnen u zeker verder helpen. Heb je een vraag over welke pot je het beste kan combineren met uw kunstboom of welke kunstboom u het beste kunt plaatsen in uw ruimte dan kunnen deze mensen u zeker verder helpen.

 

Onderhoud?

Bij een kunstboom hoeft u bijna geen onderhoud te verwachten. Deze bomen zijn voorledig gemaakt van hout en kwalitatief kunststof dus ze hebben geen water nodig. Het enige wat u misschien kunt verwachten is het afstoffen van de bladeren. Eigenlijk kunt u optimaal genieten van uw kunstboom zonder enige omkijk.

Uncategorized

Er zijn zo veel hypotheken, maar wat houden ze eigenlijk in?

Published by:

HypotheekVandaag de dag zijn er zo veel hypotheken waar je uit kunt kiezen. Veel hypotheekvormen lijken op elkaar maar er zit toch wel degelijk verschil in en de meeste hypotheken onderscheiden zich van elkaar op basis van de manier van aflossen. Hieronder staat een overzicht met de meest voorkomende hypotheekvormen.

Hypotheken waarbij gedurende de looptijd wordt afgelost

Bij deze vorm van hypotheken los je maandelijks of jaarlijks een bedrag af van de lening. Gedurende de looptijd wordt het bedrag wat je geleend hebt steeds meer afgelost en op deze wijze bouw je overwaarde op de woning en verlaag je het bedrag waarover je rente moet betalen. Bij de volgende hypotheekvormen kun je periodiek aflossen:

  • Lineaire hypotheek
  • Annuïteiten hypotheek

De bovenstaande hypotheekvormen zijn vaak voor startende huizenkopers.

Hypotheekvormen waarbij je aan het einde het hele bedrag aflost

Bij deze hypotheekvormen houd je de volledige hypotheekrekening in stand gedurende de looptijd. Via een andere rekening bouw je dan het vermogen op wat je moet aflossen aan het einde van de looptijd. Bij het opbouwen van het vermogen moet je een keuze maken tussen beleggen en sparen en moet je bepalen of je de vermogensopbouw in box 1– of 3 plaats wil laten vinden. Bij de volgende hypotheekvormen kun je aan het einde van de looptijd alles aflossen:

  • Bankspaarhypotheek beleggen
  • Bankspaarhypotheek sparen
  • Beleggingsrekeninghypotheek
  • Effecthypotheek
  • Levenhypotheek
  • Spaarhypotheek
  • Hybride hypotheek

Hypotheken waarbij niet wordt afgelost

Er is maar één soort hypotheek die hieronder valt en dat is de aflossingsvrije hypotheek. Dat houdt in dat je tijdens de looptijd niks aflost en ook geen bedrag opbouwt. De hypotheeklening blijft dus volledig bestaan en aan het einde zul je alles moeten aflossen in de vorm van verkoop van het huis of door een nieuwe hypotheek af te sluiten. Deze hypotheek kan netto rente aftrek als gevolg hebben, dus de maandlasten worden groter.